perjantai 31. tammikuuta 2014

Juoksua testaamassa

Viime lauantaina laitoin numerolapun rintaan ensimmäisen kerran sitten lokakuun, kun käytiin Veeran kanssa Iissä juoksemassa Iin Yrityksen perinteinen testijuoksu. Iin testijuoksut ovat eräänlainen talvisarjajuoksu,  jossa aina lokakuulta huhtikuulle kuun viimeisenä lauantaina klo 11:00 pamahtaa lähtökäsky 10km:n juoksuun ja klo 11:05 startataan 5km:n juoksuun. Säästä riippumatta.  Itse olen juossut Iissä jo ainakin kolmena talvena säännöllisen epäsäännöllisesti. Viime talven juoksuista ahkeroin muistaakseni ainakin viisi, kun taas tälle talvelle viimelauantain juoksu oli ensimmäiseni. Sää ei nimittäin ehkä estä lähtökäskyä tapahtumasta, mutta mitä ilmeisimmin se on ainakin minua estänyt aiempiin juoksukertoihin osallistumasta. En koe kovin motivoivana juosta lumisateessa  ja tuiskussa tai kovassa pakkasessa itseänsä läkähdyksiin ja saada  sääolosuhteiden vuoksi kellotettua heikko loppuaika.  
 
Viime lauantaina keli oli kuitenkin mitä mainioin tammikuun juoksuun; pakkasta vain neljä astetta ja tuulikin oli mieluisaan suuntaan, eli menomatkalla vastainen ja takaisintullessa myötäinen. Verryttelyssä juoksu tuntui varsin hyvältä, mutta silti mitään käsitystä mahdollisesta loppuajasta en osannut alkaa spekuloimaan ja en tiennyt oliko hyvä tuntuma mahdollisesti vain  harhaa, koska koko viikolla en ollut pässyt ulos juoksemaan. 

Starttihetkellä
Kuva: Teija Soini
 
10km:n taittajat säntäsivät matkaan ja me vähäiset viiden kilsan juoksijat aloimme odotella omaa vuoroamme. Juoksu lähti alusta asti liikkeelle hyvin. Pääsin alun vastatuuliosuuden juoksemaan peesissä, mutta kilsan kyltillä eroa alkoi tasaisesti kertymään, oma vauhti pysyi kuitenkin koko ajan samana ja juoksu tuntui mukavalle ja helpolle. Kerkesin yllätyksekseni jopa nauttimaan? hyvästä juoksufiiliksestä matkan aikana. Ehkä 5km:n juoksu pitäisi saada mentyä vielä vähän enemmän raastofiiliksellä, mutta olin kulkuun vain erittäin tyytyväinen. Loppuaika 22:13 miellytti myös, sillä talvikelillä en ole lujempaa ikinä edes juossut. Loppuaikaa enemmän arvostin kuitenkin hyvää juoksufiilistä, minkä kisan aikana kerkesin löytämään. :) Seuraavan kerran etenen varmuudella aikaa vastaan kahdenviikon kuluttua. Lajivalinta vain vielä vähän mietityttää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti