tiistai 12. marraskuuta 2013

Paluu altaaseen

Olen siirtynyt triathlonin pariin kilpauinnin kautta, joten uimahallin kaakeleita on tullut tuijoteltua joskus hyvinkin ahkerasti. Kilpauimarina altaassa kertyi tavallisella viikolla hyvinkin n.40 uintikilometriä, joten kun löysin tieni triathlonin pariin ovat uintikilometrit vähentyneet huomattavasti.  Viimetalvena myöskään arjen harjoitteluolosuhteet eivät puoltaneet kovin tiivistä altaassa oleskelua joten uinnit jäivät todella vähäisiksi.  Ainoa säännöllinen uinti oli puolentunnin verryttely maanantaisin kuntopiirin jälkeen, joten kovinkaan kehittävää uintiharjoitteluni ei viimetalvena ollut, koska säännöllisyys tekemisestä puuttui ja ulkoliikunta veti varsinkin hyvän kevään ansiosta puoleensa sen verran, että maaliskuussa tuli uitua viimeinen ihan harjoitukseksi laskettava treeni.  Huhtikuussakin kävin vielä altaassa muutamaan kertaan saaden kokonaissaldoksi kokonaista 6000m uintia koko kuukauden aikana. Ei siis ihme, että uinti ei oikein kulkenut alkukesästä.  Loppukesästä perushyvä uintivauhti kovempien avovesitreenien ansiosta onneksi taas löytyi, mutta altaassa en käynyt koko kesänä.
 
Nyt olen kuitenkin taas päässyt takaisin hyvään uintirytmiin, kun olosuhteet harjoitteluun ovat parantuneet huomattavasti. Työskentelen tänä talvena Kemissä, joten olen pystynyt reilun kuukauden ajan käymään kaksi kertaa viikossa uimassa Kemin Työväen uimareiden harjoituksissa. Kyllä se vain niin on, että ryhmässä uidessa puolitoistatuntia sujahtaa ihan huomaamatta ohi. Lisäksi pieni kilpailu on kovempia vetoja uidessa minulle selvästi hyödyksi. Ensimmäiset kerrat olivat hyvin nihkeitä, mutta kyllä se vauhtikin sieltä pikkuhiljaa palailee takaisin.  Tulipa käytyä jo uimaliiton sivuillakin vähän vilkuilemassa kisakalenteria ja bluecardin hintoja. Toivottavasti vain into altaseen hyppäämiseen säilyisi tänävuonna  avovesikauteen asti.

 
 
 
Uinnin lisäksi syksyn kuvioihin on tullut mukaan myös toinen uusvanha harrastus altaassa, nimittäin vesipallo! Olen päässyt osallistumaan peleihin vasta kerran, mutta tarkoitus olisi kyllä kerran kuussa järjestettävälle vuorolle päästä säännöllisesti. Voin muuten sanoa, että vesipallo on melko rankka laji, vaihtopenkille teki minunkin mieli useampaan kertaan vähän elpymään. Siitä kumpi joukkue uimarit vastaan muut (ex-uimarit) pelissä voitti ja kuinka paljon ei ole tietoa, minä kun en laske maaleja jos en itse ole voitolla J

  
Vesipallohattu ja pallo
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti