perjantai 17. tammikuuta 2014

Rataa kiertämässä

Herätyskello on soinut minulla kahtena edellisenä lauantaina klo 6:00. Aikainen aamuherätys ei ole kovin paljon haitannut, sillä tiedossa on ollut puolitoistatuntia hauskuutta keskellä talvea. Ouluunkin on nimittäin vihdoin saatu ratavuoro pyöräilijöille ja maantiepyöräni ei tarvitsekaan levätä liikkumatta koko talvea tänävuonna. Tilaisuus ajaa keskellä talvea maantiepyörää Oulussa ei todellakaan ole mikään itsestään selvyys. Kuulopuheiden mukaan Ouluhallissa on edelliskerran ajettu ratavuoron merkeissä minun ollessa 1-vuotias, joten onhan tuosta aikaa vierähtänyt.

Ensimmäinen ratatreeni sujui vielä melko maltillisissa merkeissä välillä itsekseni ajellen, välillä miesten peesijunaan hypäten. Viime lauantaina ajo sujui kuitenkin jo vanhasta tottumuksesta lähes koko vuoron ajan miehiä peesaillen. Vajaassa puolessatoistatunnista Ouluhallia tuli kierrettyä noin 150 kierrosta, mittarin näyttäessä 47km. Tähän päälle reippaampi muutaman kilsan juoksu olisi varmasti ollut hyvä, mutta edellispäivän hieronta tuntui pohkeissa sen verran, että loppuverryttelynä toimi tälläkertaa rento 400m uinti ja yksi lasku vesiliukumäestä. :)

Äkkiseltään voisi kuvitella, että reilun 300m radan kiertäminen pyörällä reilusti yli 100 kierrosta ympäri olisi puuduttavan tylsää, mutta kyllähän tuossa sai ihan oikeasti tuntumaa kammen pyörittämiseen. Rataa voi kiertää jopa 40km/h vauhdilla ja pyörän kallistuminen kaarteissa vain lisää hauskuutta! Tuleehan tuossa samalla pyörän hallintataitojakin harjoitettua ja ajamiseen keskittyminen on ihan eri luokkaa kuin trainerilla ajellessa. Huomenna on taas lauantai, mutta yleisurheilukisojen takia vuoroa ei ole. Aamulla varmaankin nukun vielä samaan aikaan, jolloin viikko sitten oli jo hyvä treeni tehtynä! Helmikuussa vasta seuraavan kerran pääsee maantiepyörä liikkeelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti