lauantai 15. marraskuuta 2014

Offseason olkoon ohi

Cyclocrossin SM-kisojen jälkeen vietin viikon syyslomaa töistä. Perinteisesti tässä vaiheessa on uusi kausi jo kunnolla käynnissä ja syyslomalla on saanut tehtyä aina hyvän määräviikon. Nyt pidin kuitenkin lomaa. Ulkoilua kertyi koko viikon aikana vain muutaman tunnin verran, sillä aika kului pääosin pyörävaraston remontointi- ja sisustuspuuhissa. Miksihän sisustusblogeissa ei noin ylipäätään esitellä toimivia säilytysratkaisuja reilulle kymmenelle pyörälle? :)

Hyvin ergonomista ja kevyttä työtä.
  
 
          ennen                                                  nyt        

Olisikohan se nyt kuitenkin  jo aika julistaa offseason virallisesti päättyneeksi? Ainakin merkkejä virallisten treenien pariin palaamisesta on ilmassa, joskaan kovin suurta suunnitelmallisuutta treeneihin tuskin tulee ennen joulua. Pääkoppa tarvitsee vielä lepoa, sillä viimekesän kisakausi venähti puolenvuoden mittaiseksi.  Yksi syy tähän suunnittelemattomuuteen lienee myös se, että en ole vielä jaksanut miettiä ensivuoden kisoja ollenkaan tai ainakaan lyödä mitään ilmoittautumisia vielä sisään minnekään. Facebook ilmoittelee säännöllisesti kuinka sinne ja tänne triathlonkisaan on enää sen ja tän verran osallistumispaikkoja jäljellä. Tämä aiheuttaa ehkä lievää ahdistusta. Enkö ensikesänä voikaan vain vilkuilla kisakalenteria pitkin kesää ja päättää viikkoa tai kahta ennen lähdenkö kisaamaan vai en?  En ole ilmoittautunut edes Joroisille saati mihinkään muuhun kisaan.
 
Pikkuhiljaa pitäsi kuitenkin alkaa varmaan lyömään lukkoon edes kesän pääkisat. Kalmarin Ironman oli niin hieno kokemus, että haluaisin kyllä kisata Ironmankisan ensikesänäkin, mutta missä ja milloin? Ruotsissa järjestetään kesäkuussa myös ITU:n pitkän matkan MM-kisat (4km-120km-30km). Suomesta on varmasti lähdössä kisoihin iso joukkue ja  kyllähän tuo kisa itseänikin houkuttaisi, mutta pystynkö olemaan jo kesäkuussa tarpeeksi hyvässä kunnossa?

Kalmarin kisassa oli kivaa
 
Toisaalta pyöräkin kulki viimekesänä ihan kivasti. Ironmanille valmistavat lenkit tosin taisivat viedä parhaimman terän keskikesän pyöräkisoista, mutta kivaahan noita pyöräkisojakin on kiertää. Maantiecupissakin kipusin lopulta sijalle 6. Lisäksi syksy ja cyclocrossin SM-kisat myös osoittivat, että pelkkä pyöräkin ilman uintia ja juoksua tosiaan voisi kulkea.
 
Viimekesän aikana numerolappustartteja kertyi 28kpl! Ei mitenkään ihan pieni määrä ja tuosta on mahdollisesti jotkut paikkalliskisat vielä unohtunutkin. Ihan viimekesän määrää en taida ensivuonna kisata. Ainakin ehdottomasti järkevämpää olisi panostaa enemmän niihin pääkisoihin ja vähän ainakin karsia tuosta.. Mutta kun mää en siis vaan osaa päättää!
 
Tällaisilla asioilla on kuitenkin onneksi tapana selkiintyä lopulta. Merkkejä yleisen ulkoilun ja lenkkeilyn muuttumisesta treenien suuntaisiksi on kuitenkin jo ilmoilla: tällä viikolla olen käynyt jo kaksi kertaa uimahallissa. Olisikohan edellinen kerta altaassa ollut huhti- tai toukokuussa. (Kesällähän treenaan uintia vain avovedessä.) Muutaman kerran olen vääntäytynyt  lenkille myös melko ankeaan säähän ja pari reippaampaa juoksutreeniäkin on jo takana. Puhumattakaan siitä, että yhtenä iltana istuin pyörän päällä puolituntia ja rullailin vapailla rullilla! Kyllä tää alkaa vaikuttaan treeniltä. Olkoon siis offseason ohi.
 
Välillä on tullut jo lenkkeiltyä pimeässäkin...
Välillä taas on tullut lenkkeiltyä muuten vaan ankeassa säässä...

Toisinaan taas on olleet huippuolosuhteet! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti