maanantai 27. heinäkuuta 2015

Joroisilla taas -maaliin asti

Reilu viikko sitten 18.7. kisattiin taas Joroisilla puolimatkan Suomen mestaruuksista. Tätä kisaahan ei vaan voi jättää välistä, vaikka järki sanoisi mitä. Ilmapiiri ja tunnelma kisassa vaan on aina ollut ylitse muiden -tosin tänä vuonna meno oli sen verran synkkää, että en jaksanut kauheasti innostua edes vanhustentalon asukkien, lasten tai paljuväenkään kannustuksista. Tässäpä seuraa kisan kulusta (ehkä vähän synkkäsävyistäkin) raporttia, sekä kootut selitykset siitä miksi meno oli vaikeaa.

Ennakko
Jo alkukesästä oli selvää, että juoksun kanssa tulisi olemaan ongelmia, sillä vasemman jalan polvitaipeessa tuntunut kipu ei ollut sallinut yli 10 km:n lenkkejä. Pitkiä pyörälenkkejäkään ei tullut alkukesästä tehtyä entiseen tapaan, sillä kesän sateiset säät eivät olleet houkutelleet kovin kauas kotoa ja mietin tosissani kisamatkan vaihtamista pikamatkaksi. Maantiepyöräilyn SM-kisojen jälkeen kunto tuntui kuitenkin nousevan vauhdilla ja meno etenkin pyörällä oli parempaa kuin koskaan. Koska kortteliajon SM-kisat ajettiin vain viikko ennen Joroista jäi viimeinen kova itseluottamuksen kohotustreeni kisaviikon maanantaille. 60km pyörää kiihtyvällä vauhdilla ja 10km:n VK juoksu kulkivat superhyvin, ja päädyin siihen, etten vaihtaisi kisamatkaa. Seuraavana päivänä tiesin kuitenkin jo tehneeni tyhmyyksiä. Jalat olivat väsyneet ja kipeät, mutta ei auttanut muu kuin levätä ja toivoa että jalat toipuisivat lauantaiksi. No, jalat toipuivat mielestäni tarpeeksi jo torstaiksi ja päätin, että tarvitaan vielä vähän avaavia kovia vetoja, että lauantaina varmasti kulkee. Onhan siinä  nimittäin vielä perjantai ennen kisaa käytännössä lepopäivä, kyllähän se riittää...

Joroisilla -taas
Kisa-aamuna oli ehdottomasti kesän paras sää; Auringonpaistetta, lämpöä 20 astetta ja ainoastaan hyvin kevyt tuuli. Sanoisin jopa, että sää oli kisaamiseen täydellinen, ehkäpä paras kisasää Joroisilla koskaan ja olen kuitenkin ollut mukana joko pika- tai puolimatkalla vuodesta 2008 asti. Fiilis oli levollinen, enkä jostain syystä juuri jännittänyt kisaa. Aamupalakin maistui hyvin, mikä ehkä jo enteili sitä, että mieli ei ollut ihan valmis kisaamaan. Varusteiden viennit ja järjestelyt sujuivat rutiinilla ja pian olikin aika kiirehtiä lähtökarsinaan.

Uinti 29:36
Klo 11:05 lähti naisten yleinen sarja matkaan N20-24-vuotiaden ikäsarjan kanssa.  Startti oli pieni, joten ruuhkaa ei ollut. Sain todella hyvän lähdön ja pääsin heti hakemaan omaa paikkaani. Kärjessä  vauhti oli aivan liian kovaa ja  melko pian päädyinkin vierestäni startanneen N20-24-vuotiaiden sarjassa kisanneen Jasminin peesiin. Edellemme karkasi neljä naista, mutta tiesin, että Jasminin peesissä säästäisin paljon voimia, enkä enää edes yrittänyt kiihdyttää edellä menevien perään. Uin  Jasminin peesissä koko 1,9km:n matkan, joka tuntui kyllä kestävän ikuisuuden. Enpä muista koska viimeksi uinti on tuntunut noin loputtoman pitkältä. Uinnin aika 29:36 oli lähes sekunnilleen sama kuin viimevuonna, joten olin vielä ihan tyytyväisenä lähdössä pyöräilyosuudelle.
 
 
Lähtöjännitystä
Kuva: Maarit Karhu-Teiskonen
 
Startti
Kuva: Maarit Karhu-Teiskonen
 
Kohti pyöräosuutta
Kuva: Maarit Karhu-Teiskonen
 
Pyörä 2:41:47
Vaihto meni ihan hyvin. Ei mikään maailman nopein toimitus ajalla 2:51, mutta kohtuullinen kuitenkin. Pyörä tuntui lähtevän käyntiin ihan hyvin, vaikka sykkeet hakkasivatkin alkuun taivaissa, mutta näin käy Joroisilla aina. Noin 5km:n kohdalla Henrika Malmström otti minut pyörällä kiinni ja jäin ajamaan hänen vauhtiaan. Sykkeet lähtivät laskemaan, mutta jalkoja sai käskyttää jo melkoisesti tekemään töitä. Joku hitaammin uinut mies ohitti meidät ehkä 15km:n kohdilla, Henrika hyppäsi hänen peesiinsä ja kaksikko katosi mutkaisella tiellä pian näkyvistä minun  jäädessä yksin ajamaan  omaa ajoani. Siinä sitä sitten tosiaan ajeltiinkin yksin. Missä olivat ne kaikki 1500 kilpailijaa? Ketään ei näkynyt kilometreihin edessä eikä takana. Sykkeet alkoivat laskemaan entisestään ja jalat eivät jaksaneet pyöriä. Välillä muutama mies ohitti ja painui vauhdilla horisontiin. Jossain vaiheessa myös yksittäisiä naisia meni ohi. Aina hetkeksi jaksoin tsempata ja nostaa vauhtia sekä sykettä ylöspäin, mutta mutkaisella tiellä selkienn kadottua näkyvistä vauhti ja sykkeet tippuivat taas. Kilometritkin etenivät tuskaisen hitaasti, kun ketään ei näkynyt ja jalatkaan eivät jaksaneet oikein tehdä yhteistyötä. Kääntöpaikan jälkeen meni taas hetki hieman paremmin ja ajattelin välillä muutakin kuin keskeyttämistä tai jäljellä olevaa matkaa. Ajatukset nimittäin suuntautuivat vastaantulevaan liikenteeseen. Sai siinä taas ihmetellä, sillä melkoisia porukoita oli liikenteessä. Tämä taitaa kuitenkin olla osa sitä "Joroisten henkeä" tämäkin. Toisaalta, jos peesaaminen harmittaa ikäsarjalaisia, niin tervetuloa yleiseen sarjaan, tilaa on. Kun vastaantuleva liikenne väheni, palasivat ajatukset jälleen jäljellä oleviin kilometreihin ja sama ajamisen trendi jatkui. Yksittäisiä kisaajia, ja myös yksi pitempi letka suhahti ohi. Hetkeksi sain sykettä ja vauhtia vähän ylös, mutta pian piti taas luovuttaa. Vasemman jalan reisikin tuntui kramppiherkältä ja jouduin tekemään jotain mitä en ole ikinä ennen tehnyt, nimittäin rullailemaan alamäkeen. Muistin kyllä miten itse neuvoin kisakaveriani Riikkaa polkemaan aina myös alamäkeen. "Kumpuilevassa maastossa alamäestä haetaan vauhti ylmäkeen", juuri näin, mutta en jaksanut totella edes omia neuvojani. Viimeisen kymmenen kilometrin aikani sain vielä aikaiseksi pienen teknisen ongelmankin, kun ketju tipahti pois rattaalta. Ajatuket eivät olleet oikein tekemisessä mukana ja kyseessä olikin ihan tyylipuhdas "user error". Jouduin pysähtymään, eikä aikaa mennyt paljon, mutta kun pää ei enää muutenkaan ollut kisassa mukana, ei tämä varinaisesti lisännyt viimeisten kilometrien vauhtia. Keskeyttäminen kävi vielä vaihdossakin mielessä, mutta päätin kuitenkin kokeilla juoksuosuutta, siellähän se paras kannustuskin aina on.
 

Kuvat: Maarit Karhu-Teiskonen

Juoksu 1:47:59
Juoksu alkoi vähintään yhtä tahmeasti kuin pyörä loppui. Jalat tuntuivat painavan tonneja, enkä meinannut saada tossua ylös maasta. Ensimmäisellä huoltopaikalla kramppien estämiseksi ketjuöljystä mustat sormet suolapurkkiin ja suuhun, olisihan sitä voinut käyttää sitä toista kättäkin:)  Sykkeetkin laahasivat alusta asti vain aerobisen kynnyksen paikkeilla. Hieman huoltopisteen jälkeen noin 4km:n kohdalla meno onneksi alkoi hieman helpottumaan. Sykkeet laahasivat edelleen todella alhaalla, mutta vauhtia tuntui olevan hetkellisesti ihan kivasti. Jälkikäteen tarkasteltuna tämä ei tietysti ollut mikään ihme, koska kyseessä oli reitin laskuvoittoinen osuus. Aloin kuitenkin uskoa siihen, että saattaisin selvitä maaliin. Toinen kierros tuntui vähän edellistä paremmalta, mutta flow oli menosta kaukana. Kolmannella kierroksella vielä päkiän alle ja varpaisiin tulleet rakot vaivasivat todella ja viimeisillä kilometreillä sattuikin jo paljon. Kun matkaa maaliin oli puolikilsaa vierelleni juoksi nainen numero 84. Itse oli 89 ja hetkessä jalat olivatkin hirveässä vauhdissa, sillä päättelin naisen olevan yleisessä sarjassa, enkä halunnut menettää sijoja. No, nainen oli vaihtanut sarjaa, eikä kaartanutkaan maaliin, mutta sainpahan loppukirin aikaiseksi. :) Maaliin pääsin loppuajalla 5:04:58, ja olin tosi pettynyt huonoon kulkuun ja loppuaikaan, joka painui selvästi päälle viiden tunnin. Yleisessä sarjassa olin sijalla 10, kun maaliin tulijoita oli vain 11. Sijoitushan tuosta tuskin olisi muuksi muuttunut, mutta yleisfiilis olisi voinut olla parempikin.

Kuva: Timo Kananoja

Kuva: Maarit Karhu-Teiskonen


Jälkianalyysit
Väsynyt meno kisassa oli kyllä täysin omaa tyhmyyttä. Luulisi tosiaan, että näillä harrastusvuosilla olisi kertynyt jo jonkun verran tietoa siitä, miten kisoihin valmistaudutaan ja ainakin siitä miten ei valmistauduta, erityisesti kun sama virhe on tullut tehtyä  ennenkin. Mutta, tätähän urheilu ja triathlon toisaalta just on- täytyy olla myös henkisesti vahva. Nyt en todella ollut, kun kisaviikollakin piti hakea itseluottamusta kovista treeneistä ja itse kisassa puhti olikin pois. Kisan jälkeen olin täysin varma, että triathlonit ja erityisesti Joroinen on kyllä nyt nähty ja lopullisesti. Parin päivän sulattelun jälkeen, mieli on onneksi jo muuttumaan päin ja eiköhän tässä vielä tälle kesällekin kerkeä jotain keksimään.

 

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Korttelirallia

Viikko SM-maantien jälkeen 4.-5.7. ajettiin Oulussa kotikisat, eli Oululehden tervaetapit. Kisoihin ei paljon kevennelty ja koska matkustuspäivääkään ei kisapaikalle ollut,  eikä ihan joka päivä edes satanut vettä, sain tehtyä viikolle kesän kovimman treenijakson. Sen verran kuitenkin valmistauduin, että perjantai-iltana kävin kauppapyörällä hakemassa vähän evästä matkaan mukaan. Kauppareissu päättyi vähän huonosti, kun pyörä muuttui yhtäkkiä hallitsemattomaksi ja löysin itseni, pyöräni ja kauppakassini rähmältään maasta. Sain rytäkässä oikean jalan reiteeni melkoisen tällin ohjaustangosta ja ensimmäinen murhe oli tietenkin se, etten ehkä pääse kisaamaan seuraavana päivänä. Onneksi kotiin oli alle kilometrin matka. Nopea ensiapu auttoi todennäköisesti ja vältyin pahemmilta vaurioilta, vaikka yöllä jalkaa särkikin ihan kunnolla ja jouduin pukemaan kompressiolahkeen päälle saadakseni unta.

Lauantai aamuna autoon kannettiin jalasta huolimatta aika-ajopyörää maantiepyörää, traineria, kassia, työkalupakkia ja eväskassia. Melkonen määrä kamaa, vaikka matkaa kisapaikalle oli vain parikymmentä kilometriä. Kisojen ensimmäinen etappi oli ympyräreitillä ajettava 11km:n tempo, joka ajettiin, kuinkas muutenkaan kuin vesisateessa. Eihän se ajo itsellä kovin hyvin sujunut. Kisan aikana reiteen ei sattunut, mutta lämmittely jäi vähän heikoksi, sillä verrytellessä  varoin jalkaa ihan liikaa. Niinpä tehoja ei oikein irronnut ja sain hyvän ajomeiningin päälle vasta viimeisellä kilometrillä, kun takaani startannut Maija Oravamäki pyyhälsi ohi. Jäin tempossa naisista viimeiseksi  eli viidenneksi ja eroa kertyi lyhyellä retillä tempon nopeiten ajaneeseen Maijaan vähän reilu minuutti. Toisaalta en kyllä odottanutkaan hyvää ajoa edellispäivän tällin jäljiltä. 
 
Tempon jälkeen ei sitten paljon vaihtoehtoja ollut iltapäivän toista etappia, 55km:n maantietä ajatellen. Irtiottoon pitäsi päästä tai vähintään kirin ja maalin hyvityssekunneista pitäisi taistella. Maantiellä pidettiin ilokseni vauhtia yllä hyvin ja itsekin kokeilin muutamaan kertaan josko saisin perääni muutamia miehiä irtiottoon. Viidestä ajettavasta kierroksesta kolmella ensimmäisellä haettiin irtiottoa ja vauhti pysyi hyvin yllä. Olisi kyllä pitänyt tieää, että kolmannen kierroksen kirin jälkeen irtiotto lähtee. Itse ajoin hyvityssekunneista ja jalkoja hapotti sen verran, että irtiottoon oli turha yrittää mukaan. Ei sinne tosin muutkaan naiset yrittäneet, joten irtioton annettiin mennä. Kahden viimeisen kierroksen aikana vauhti laski melkoisesti ja odoteltiin loppukiriä. Jäin vähän pussiin vauhdin kiihtyessä kilometri ennen maalia, mutta lopulta löysin hyvän paikan ja kirin naisista toiseksi, jääden vain senttejä Ann-Mary Ähtävälle. Jalkakaan ei vaivannut maantieajossa, sillä tähän tiesin nyt lämmitellä tarpeeksi.

Maantiekisan kertausta.
Kuva: Jukka Kareisto
Sunnuntaina ajettiin korttelietappi Raatissa, lähes Oulun keskustassa. Tämän etapin takia kannatti kyllä startatata lauantain etapeillekin! Kortteliajo vaan on niin hauskaa! Tiesin, että kisaan pitää lämmitellä huolella, sillä todennäköisesti heti lähdetään kovaa ja oikean jalan reisi vaati kunnon lämmittelyn, ettei kipua tuntunut. Olin kokonaiskilpailussa lauantain jälkeen neljäntenä. Sarttiviivalla kävi kuitenkin selväksi, että muutama nainen oli jättänyt leikin lauantain jälkeen kesken ja meitä oli ajamassa enää kolme naista ja kokonaiskilpailun kärkeen oli itsellä matkaa n. 20 sekuntia, joten lyhyessä kisassa tuli pyrkiä heti karkuun. Heti startista kärkeen ampaisikin 16-vuotiaat pojat. En ihan päässyt heidän peräänsä, enkä takaa kovaa ohi kiihdyttäneen 50-sarjalaisen peräänkään, vaan jäin hetkeksi yksin halkomaan tuulta. Reilun kierroksen jälkeen takaa tuli kolme mestä, joiden vauhti oli itselle sopivaa ja poimimmekin letkaan kisan edetessä edelle ehtineitä 16-sarjalaisiakin, joille kärjen vauhti oli ollut liikaa. Naisista Pauliina Kanervo ja Sari Orvola olivat jääneet taaempaan ryhmään, joten sittenpä edessä olikin enää kurveista ja vauhdista nautiskelua, sillä ero takana tuleviin kasvoi tasaisesti koko ajan. Oli se vaan taas niin hauskaa. :) Kuittasin kortteliajosta naisissa selvän voiton ja nostin samalla itseni myös kokonaiskilpailun voittoon. Myös Juha ajoi kotikisat hyvin ja sijoitukset olivat tse asiassa täysin samat kuin itsellä; tempo: 5. maantie 2. ja kortteli 1. sekä koknaiskilpailun voitto. Toripoliisiarmeija hyllyn reunalla siis kasvoi taas parilla ukkelilla.
 
Korttelikurvailua.
Kuva: Jukka Kareisto
 
Korttelikisa oli hyvä valmistava treeni seuraavan viikonlopun SM-kortteli kisaa varten. Kevensin lenkkeilyä loppuviikolla ja kunto tuntuikin nousseen mukavasti pykälän ylöspäin. Kävin pariin kertaan viikolla kurvailemassa ja kiihdyttelemässä myös käytöstä poistetulla karting radalla ja valmistauduin siten tulevaan kisaan. Porin Reposaareen saavuttaessa kävi kuitenkin selväksi, että suorakaiteen mallisella kortteliradalla mutkien harjoittelulla ei ollut käytännössä mitään merkitystä, sillä suorat olivat niin pitkät. Itse kaipaisin kyllä vielä vähän enemmän tekemistä kortteliradalle. Nyt ainut pieni haaste oli lyhyt sorapätkä, joka kuitenkin käytännössä keräsi porukan aina kasaan, sillä siihen ei voinut ajaa kovinkaan kovaa menettämättä renkaiden pitoa. Muuten kisapaikka oli kyllä todella hieno ja katsojiakin oli reitille kerääntynyt kivasti.
 
Naisten kisaan starttasi 12 ajajaa ja N-18 luokka ajoi myös samasssa lähdössä. Ajatukseni oli vähän tarkkailla tilannetta ja pitää vauhtia yllä mikäli muut eivät sitä tee. Etuauton poistuttua vauhtia alettiin kuitenkin heti pitämään ja melko pian kärkeen mudostuikin 7 ajajan joukko CCH:n Veera Väkevän kaaduttua heti toisella kierroksella. Vauhti tuntui helpolta ja ajojalka hyvältä. HyPyn tytöt nostivat suorakaiteen päädyissä vauhtia muutamaan kertaan, mutta yritykset ajettiin pitkillä suorilla aina kiinni. Itsekin yritin muutamaan kertaan harventaa joukkoa mutkiin, mutta tuloksetta. Suorat vaan olivat liian pitkiä.
 
 
Sorapätkällä vauhdin pidossa.
Kuva: Netspi
 
Nätissä jonossa pyörätiellä, Maija Syrjä vetää joukkoa.
Kuva: Netspi
 
Toiseksi viimeisellä kierroksella ACT:n Michaela Åvall nosti vauhtia ja saikin muuhun joukkoon pienen eron aikaiseksi. Koska maali alkoi lähestymään en halunnut enää tuhlata jalkoja kiinniajoon, vaan luotin siihen, että muut tytöt eivät anna Suomen mestaruuden ajaa käsistään niin helposti. Pia Pensaari ajoikin Åvallin kiinni noin kilometri ennen maalia. Katri Lehtonen oli tipahtanut porukasta kiinniajon nostaessa vauhtia, joten kirissä oli mukana enää viisi naista ja N-18 sarjan Viivi Puskala. Kirin alkua odotettiin ja odotettiin. Pia Pensaari avasi lopulta kirin ja oma kirikin lähti käyntiin ihan hyvin, mutta hyytyi pronssimitalista lopussa etukiekon mitalla. Voiton kisassa vei vahvasti koko kisan ajanut Heini Salovaara ennen Pensaarta ja Maija Syrjää. Itselle jäi siis 4.sija.  Oma ajo tuntui helpolta ja hyvältä koko kisan ajan. Nyt vaan puuttui vielä rohkeutta yrittää irtiottoa tosissaan ja useammin, mutta ehkä ensikerralla sitten.    
 
Naisten loppukiri. Mun kypärä siellä vilkkuu neljäntenä.
Kuva: Pyöräilyunionin facebook, Sanna Karjalainen
Loppuverryttelyä kerkesin tekemään kokonaiset 1,6km ennenkuin miesten kisaa alettiin järjestämään lähtöön. Kuten naisten kisa, myös miesten kisa lähti liikkeelle vauhdikkaasti Länkenin miesten iskiessä vuoron perään ja hakiessa irtiottoa. Juha ajoi todella fiksusti joukon kärkipäässä ja pääsikin hienosti mukaan kolmannella kierroksella muodostuneeseen irtiottoon, jossa olivat siis mukana TWD-Länkenin Vainionpää ja Pökälä sekä Juha. Olin ihan täpinöissäni! Kaahailin pyörällä korttelin poikki vähän väliä siten, että näin tilanteen kehittymisen joka kierroksella kahteen kertaan ja pystyin samalla huutamaan väliaikoja kolmikolle. Kun ero alkoi kasvamaan yli minuuttiin alkoi kisa tosin käymään jo vähän tylsäksi ja miehiä liputettiin radalta pois urakalla. Kun miesten kisan 37:stä kierroksesta jäljellä oli 8 kierrosta, myös päääjoukko liputettiin ulos ja jäljelle rataa kiertämään jäi enää kuusi ajajaa. Olisiko ollut kolme kierrosta ennen maalia, kun Vainionpää pääsi erkanemaan kolmikosta ja Juha jäi ajamaan hopeasta Pökälän kanssa. Loppukirikin oli vielä varsin jännä! Juha avasi kirin ja 100 metriä ennen maalia näyttikin vielä siltä että Juha vie hopean, mutta lopussa Pökälä kuitenkin pääsi puristamaan vielä ohi. Kotiin tuomisina oli  kuitenkin yksi pronssimitali, johon oltiin kyllä tyytyväisiä.  
 
Miesten irtiotto. Minäkin se siellä kannustan.
Kuva: Pyöräilyunionin facebook, Sanna Karjalainen
Miesten loppukri. Juha vs. Pökälä
Kuva: Pyöräilyunionin facebook, Sanna Karjalainen
 Podiumkolmikko.
1. Oskari Vainionpää TWL. 2. Samuel Pökälä TWL  3. Juha OTC :)


maanantai 6. heinäkuuta 2015

SM-tempoa ja SM-maantietä

Himoksen SM-sprintin ja Kauhajoen maantiekisan jälkeen juhannuksena treenailtiin. Juhannuspäivänä sain ajettua pyörälenkin ensimmäisen kerran lyhyisssä ajovaatteissa ja vielä kun kevyt myötätuuli puhalteli selän takaa koko matkan Kemistä Ouluun, niin piti lopussa ajaa vielä vähän ekstraakin, kun oli niin kivaa ja tuntui ihan kuin olisi vihdoin tullut kesä!
 
Heti juhannuksen jälkeen kuitenkin pakkailtiin taas autoa. Edessä oli vähän pitempää reissua Etelä-Suomeen kisailemaan maantiepyöräilyn suomen mestaruuksista. Ensimmäiseksi auton nokka suunattiin kohti Poria, jossa ajettiin juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona SM-tempot. Oli muuten jotenkin erityisen hienoa käydä tutustumassa SM-tempon reittiin tiistaina iltalenkillä, sillä meitähän oli kokonainen joukkue OTC:n väreissä; kolme miestä ja kolme naista ajelemassa Noormarkun kesäisessä illassa. Kesäsää oli valitettavasti,  (mutta ei yllättävästi) vaihtunut yön aikana koleaan vesisateeseen, joka jatkui koko keskiviikkopäivän. No, sama sää taas kaikille. Olihan tuota vesisateessa ajoa tullut harjoiteltua viimeksi Kauhajoella. Ei ollut paljon vaihtoehtoja, vaan pyörä oli laitettava traineriin. Lämmittelyt sujuivat siis trainerin päällä majapaikan terassilla sateen suojasssa. Siitä 4km:n siirtymä lähtöpaikalle, sadevaatteet pussiin, pari minuuttia vesisateessa oman vuoron odotusta, reilu 27 kilometriä täysiä aikaan 44:48 min, sadevaatteet takaisin päälle ja äkkiä takaisin majapaikkaan sateen suojaan. Oma ajo kulki ihan oman tämänhetkisen tempokunnon mukaisesti. Pieni välikuolema meinasi korjata n.10km:n ajon jälkeen, mutta kääntöpaikan jälkeen meno alkoi jälleen maistumaan. Sijoitus oli maalissa 20. Olisihan se kiva ollut löytää oma nimi vähän ylempää tuloslistalta, mutta nyt ei vaan päässyt kovempaa. Se, mikä kisoissa antoi kuitenkin erityistä ilon aihetta oli muiden OTC:n naisten; Maijan ja Pauliinan todella hienot ajot, mikä takasi meille joukkuekilpailun SM-pronssia!
 
Kuva Teuvo Vehkalahti 
 
IK-32 kultaa, CCH hopeaa, OTC pronssia
 
Porista matka jatkui pariksi päivää Tampereelle lenkkeilemään ja siitä lauantai aamuna Vantaalle, jossa ajettiin lauantaina naisten ja sunnuntaina miesten SM-maantiet. Naisten kisa ajettiin seitsemänä 15km:n kierroksena. Kierros sisälsi ensin n. 6km:n pätkän isoa tasaista tietä, sitten vähän teknistä pätkää, jossa oli mutkaa ja kapeaa pyörätietä, minkä jälkeen tulivat kierroksen mäet ja sitten taas vähän helpompaa ja isompaa tietä ennen seuraavalle kierrokselle siirtymistä. En ollut käynyt tutustumassa reittiin, mutta se kuulosti siltä, että tykkäisin siitä kovasti. Tekniset mutkat ja mäet ovat yleensä olleet minulle mieleen :). Ensimmäisellä kierroksella mäkiin iskettiin kovaa. Jalkoja hapotti ja ensimmäiset tytöt tippuivat jo porukasta. Sitten vauhtia rauhoitettiin ennen seuraavan kierroksen mäkiä joissa taas mentiin kovaa ja taas tyttöjä tippui porukasta. Sama trendi jatkui läpi koko kisan, lähinnä IK-32:n joukkueen pitäessä vauhtia yllä tasaisemmilla osuuksilla. Mäkiin mentiin aina kovaa ja nehän tuntuivat kasvavan joka kierroksella. Kierroksilla kolme ja neljä olin itsekin todellisissa vaikeuksissa. Pääjouokko näytti karkaavan ja huoltoautoletkakin päästettiin jo väliin, mutta onneksi tyttöjä jäi takaa-ajoon aina muutama muukin ja saimme pääjoukon taas kiinni. Vielä viimeisellä kierroksellakin näytti siltä, että 12 naisen jäljellä oleva pääjoukko menee katki, mutta edellisiltä kierroksilta tuttu trendi jatkui ja ryhmät tulivat takaisin kasaan. Maaliin sain vielä ihan hyvän kirinkin lopulta aikaiseksi ja olin lopulta 6. Voiton vei ylivoimaisella kirillään Lotta Lepistö. Kisasta jäi itselle vähän kaksijakoinen fiilis. Sijoitus oli hyvä ja olin siihen tyytyväinen, mutta ajo ei tuntunut vahvalta. Viimevuoden SM-kisassahan kävi juuri toisinpäin. Kuuluu varmaan lajin luonteeseen :)
 
Koko naisten SM-kisa tuli livestreamina youtuben kautta ja on katsottavissa edelleen. Että tästäpä kolmeksi tunniksi vähän viihdettä.

N-Elite SM-maantie
 
Sunnuntai meni itsellä sitten huoltohommissa ja täytyy sanoa, että kisaa oli kyllä hieno seurata huoltopaikalla livestreamin kautta. Juha ajoi hyvän maantiekisan ollen niinikään kuudes. Viikko SM-kisojen jälkeen ajettiin viime viikonloppuna kotikisat, eli Oulu-Lehden Tervaetapit, mutta niistä juttua myöhemmin. Jos naisten kisassa ei ollut viihdettä tarpeeksi niin tässäpä vielä viiden tunnin edestä lisää.
 
 
M-elite  SM-Maantie