maanantai 6. heinäkuuta 2015

SM-tempoa ja SM-maantietä

Himoksen SM-sprintin ja Kauhajoen maantiekisan jälkeen juhannuksena treenailtiin. Juhannuspäivänä sain ajettua pyörälenkin ensimmäisen kerran lyhyisssä ajovaatteissa ja vielä kun kevyt myötätuuli puhalteli selän takaa koko matkan Kemistä Ouluun, niin piti lopussa ajaa vielä vähän ekstraakin, kun oli niin kivaa ja tuntui ihan kuin olisi vihdoin tullut kesä!
 
Heti juhannuksen jälkeen kuitenkin pakkailtiin taas autoa. Edessä oli vähän pitempää reissua Etelä-Suomeen kisailemaan maantiepyöräilyn suomen mestaruuksista. Ensimmäiseksi auton nokka suunattiin kohti Poria, jossa ajettiin juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona SM-tempot. Oli muuten jotenkin erityisen hienoa käydä tutustumassa SM-tempon reittiin tiistaina iltalenkillä, sillä meitähän oli kokonainen joukkue OTC:n väreissä; kolme miestä ja kolme naista ajelemassa Noormarkun kesäisessä illassa. Kesäsää oli valitettavasti,  (mutta ei yllättävästi) vaihtunut yön aikana koleaan vesisateeseen, joka jatkui koko keskiviikkopäivän. No, sama sää taas kaikille. Olihan tuota vesisateessa ajoa tullut harjoiteltua viimeksi Kauhajoella. Ei ollut paljon vaihtoehtoja, vaan pyörä oli laitettava traineriin. Lämmittelyt sujuivat siis trainerin päällä majapaikan terassilla sateen suojasssa. Siitä 4km:n siirtymä lähtöpaikalle, sadevaatteet pussiin, pari minuuttia vesisateessa oman vuoron odotusta, reilu 27 kilometriä täysiä aikaan 44:48 min, sadevaatteet takaisin päälle ja äkkiä takaisin majapaikkaan sateen suojaan. Oma ajo kulki ihan oman tämänhetkisen tempokunnon mukaisesti. Pieni välikuolema meinasi korjata n.10km:n ajon jälkeen, mutta kääntöpaikan jälkeen meno alkoi jälleen maistumaan. Sijoitus oli maalissa 20. Olisihan se kiva ollut löytää oma nimi vähän ylempää tuloslistalta, mutta nyt ei vaan päässyt kovempaa. Se, mikä kisoissa antoi kuitenkin erityistä ilon aihetta oli muiden OTC:n naisten; Maijan ja Pauliinan todella hienot ajot, mikä takasi meille joukkuekilpailun SM-pronssia!
 
Kuva Teuvo Vehkalahti 
 
IK-32 kultaa, CCH hopeaa, OTC pronssia
 
Porista matka jatkui pariksi päivää Tampereelle lenkkeilemään ja siitä lauantai aamuna Vantaalle, jossa ajettiin lauantaina naisten ja sunnuntaina miesten SM-maantiet. Naisten kisa ajettiin seitsemänä 15km:n kierroksena. Kierros sisälsi ensin n. 6km:n pätkän isoa tasaista tietä, sitten vähän teknistä pätkää, jossa oli mutkaa ja kapeaa pyörätietä, minkä jälkeen tulivat kierroksen mäet ja sitten taas vähän helpompaa ja isompaa tietä ennen seuraavalle kierrokselle siirtymistä. En ollut käynyt tutustumassa reittiin, mutta se kuulosti siltä, että tykkäisin siitä kovasti. Tekniset mutkat ja mäet ovat yleensä olleet minulle mieleen :). Ensimmäisellä kierroksella mäkiin iskettiin kovaa. Jalkoja hapotti ja ensimmäiset tytöt tippuivat jo porukasta. Sitten vauhtia rauhoitettiin ennen seuraavan kierroksen mäkiä joissa taas mentiin kovaa ja taas tyttöjä tippui porukasta. Sama trendi jatkui läpi koko kisan, lähinnä IK-32:n joukkueen pitäessä vauhtia yllä tasaisemmilla osuuksilla. Mäkiin mentiin aina kovaa ja nehän tuntuivat kasvavan joka kierroksella. Kierroksilla kolme ja neljä olin itsekin todellisissa vaikeuksissa. Pääjouokko näytti karkaavan ja huoltoautoletkakin päästettiin jo väliin, mutta onneksi tyttöjä jäi takaa-ajoon aina muutama muukin ja saimme pääjoukon taas kiinni. Vielä viimeisellä kierroksellakin näytti siltä, että 12 naisen jäljellä oleva pääjoukko menee katki, mutta edellisiltä kierroksilta tuttu trendi jatkui ja ryhmät tulivat takaisin kasaan. Maaliin sain vielä ihan hyvän kirinkin lopulta aikaiseksi ja olin lopulta 6. Voiton vei ylivoimaisella kirillään Lotta Lepistö. Kisasta jäi itselle vähän kaksijakoinen fiilis. Sijoitus oli hyvä ja olin siihen tyytyväinen, mutta ajo ei tuntunut vahvalta. Viimevuoden SM-kisassahan kävi juuri toisinpäin. Kuuluu varmaan lajin luonteeseen :)
 
Koko naisten SM-kisa tuli livestreamina youtuben kautta ja on katsottavissa edelleen. Että tästäpä kolmeksi tunniksi vähän viihdettä.

N-Elite SM-maantie
 
Sunnuntai meni itsellä sitten huoltohommissa ja täytyy sanoa, että kisaa oli kyllä hieno seurata huoltopaikalla livestreamin kautta. Juha ajoi hyvän maantiekisan ollen niinikään kuudes. Viikko SM-kisojen jälkeen ajettiin viime viikonloppuna kotikisat, eli Oulu-Lehden Tervaetapit, mutta niistä juttua myöhemmin. Jos naisten kisassa ei ollut viihdettä tarpeeksi niin tässäpä vielä viiden tunnin edestä lisää.
 
 
M-elite  SM-Maantie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti