maanantai 14. huhtikuuta 2014

Superpyörä

Tästähän olen puhunut jo jokusen vuoden. Armoton cyclocross kuume, joka on yleensä iskenyt aina kunnolla vasta syksyllä sai helpotuksen toissalauantaina kun minut raahattiin pyöräkaupoille. Lievässä nuhassa, kun oikeasta harjoitteluksikin kutsutusta liikehdinnästä ei olisi tullut kuitenkaan mitään kunnollista, oli hyvä lähteä katsastamaan uusia ajoveuvoja. Juha oli jo aiemmin käynyt tiedustelu ja speksaus reissulla Pyörä-Suvalassa, ja tiedossa oli kaksi minulle sopivaa vaihtehtoa.
 
Koeajolle päätyi Cannondale Super X Disc Force runkokoossa 48 ja pykälää pienempänä koossa 44 Cannondale Super X Sram Rival. Rungossa koko oli värityksen lisäksi melko lailla ainoa ero. muuten erot tulivat, niinkuin nimestäkin voi päätellä, Disc Forcen levyjarruista ja Forcen osasarjasta verrattuna Rivalin osasarjalla olevaan vannejarrulliseen versioon.
 
Koeajoreitille osui vähän polkua ja kiihdyttelyä, (Note to mysef: jos aiot testata pyörää älä pukeudu toppavaatteisiin, jos ulkona on +5 astetta lämmintä ) ja pienten, mutta hikisten koeajolenkkien jälkeen ero oli selvä; levyjarrut olivat todella tehokkaat ja Forcen osasarjakin jonkin verran parempi verrattuna Rivaliin, toisaalta pienempi runko tuntui alla paljon ketterämmältä, ja tätä ominaisuutta arvostan kyllä, kun tarkoitus on ajaa myös kisaa. Pieni speksauspalaveri ja valinta alkoi olla tehty. Mahdollisuus jo olemassa oleviin kuitukiekkoihin kisassa ja muutaman kympin lisäsatsaus tehokkaampin vannejarruihin käänsi vaa'an pienemmän runkokoon superpyörään.
 
Superpyörä
Reilu tunti Pyörä-Suvalaan astumisen jälkeen, uusi pyörä pakattiin jo autoon ja iltpäivällä pääsinkin jo testilenkille ystäväni kanssa. Oli muuten ensimmäinen pyörä, jonka olen ostanut pyöräliikkeestä. Olen jotenkin kuvitellut, että netissä pyörän speksaaminen on helpompaa, mutta tämän helpompaa pyörän ostainen ei kyllä olisi voinut enää olla.

 
Uusi superpyörä on toivottavasti nimensä veroinen syksyn kisoissa, mutta lähikuukaudet tulee menemään kuitenkin vanhan kunnon Focuksen ja Feltin selässä maantie ja triathlonkisoihin valmistautuessa. Hiihtämäänkin pääsee kenties vielä..

Kemissä to 10.4. aamulenkillä,
ei voi kyllä olosuhteista valittaa,
vaan oli jollakin kova tarve juomavyölle,
 joka oli ladun varresta hävinnyt lenkin aikana.


1 kommentti:

  1. Tulihan se sieltä! Oululainen krossiskene ei ole enää entisensä tämän jälkeen... ;-)

    Hienoa!

    VastaaPoista