maanantai 26. toukokuuta 2014

Ennen kesää harjoituskisaa

Viimeistä työviikkoa viedään ennen kesäloman alkua. Kokeet oppilaille pidetty ja tarkastettu ja luokkakin siivottu. Tuntuupa siis kummalliselta, kun mielessä ei ole minkään koenipun tarkastamista, tulevien tuntien suunnittelua tai minkään muunkaan töihin liittyvän asian selvittämistä.

Tällä viikolla onkin tiedossa oikeastaan vain kaikkea kivaa, niin töissä kuin treeneissäkin. Tiedossa on ainakin tiistaina maastopyörän kanssa hurjastelua Kempeleen Köykkyrissä numerolappu ohjaustangossa ja helatorstaina on vuorossa perinteinen OTC:n harjoitusduathlon. Näissä harjoituskisoissa toivottavasti meno epämukavuusalueella alkaisi olla jo helpompaa kuin pari viikkoa sitten.

Pari viime viikkoa ovat siis sujuneet mukavasti hieman tehokkaampien treenien parissa. Oulun alueella järjestetään melko mukavasti kaikenlaisia iltakisoja, jotka toimivat todella hyvinä kunnon kohottajina ja olenkin yleensä melko aktiivisesti näissä mukana.

Yksi tälläinen iltakisa ajettiin maastpyörillä Virpiniemessä 14.5. Kisaa ei varsinaisesti voi ehkä XC-kisaksi kutsua, vaan kyseessä oli latupohjalla ajettava pururatatempo. Hyvä treeni tuli ajettua, vaikka reitiltä eksyminen kertaalleen vähän latisti tunnelmaa, eivätkä sykkeet tahtoneet millään pysytellä halutulla tasolla yksin pururataa tempoillessa.

 
Virpiniemen iltakisan jälkeen tuli seuraavat pari päivää vietettyä levossa, koska mahassa myllersi. Lepo teki kuitenkin ilmiselvästi todella hyvää lihaksille. Lauantaina kisasin nimittäin Nivalassa Järvikylän 20km:n tempossa, jossa tempopyörä tuntui liikkuvan yllättävän hyvin kovasta puuskittaisesta tuulesta huolimatta.  Virallinen aika 32:04 jäi puolisen minuuttia edellisen vuoden ajasta, mutta täytynee pistää olosuhteiden syyksi. (Tulokset ) Menomatkaan käytin aikaa 17:06 ja takaisinpäin kulutin aikaa 14:58, joten väliaikakin kertonee olosuhteista. Menomatkalla vauhti näytti hitaammillaan olleen 22km/h, mutta takaisinpäin sopivassa myötätuulipuuskassa saikin katsella pitkän aikaa 50km/h lukemia:). Ajo tuntui kui kulkevan kivasti ja kun päälle tehty reipas juoksukin onnistui jäi reissusta varsin hyvä mieli, vaikkakin kolmen naisen kisassa jäinkin tälläkertaa viimeiseksi. Kotiin tuomisina oli kuitenkin ruisleipää ja Juhan voittaessa miesten sarjan ja painepesurin päästään meillä kesällä pihalaattojen pesuun!Voittaja oikealla Ann-Mary Ähtävä, keskellä Sari Orvola ja minä vasemmalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti